Ouderen en jongeren, win-win

‘Het onderscheid tussen ouderen- en jongerenwoningen moet opgeheven worden’, legde het Noordhollands Dagblad in West-Friesland de lezers voor. Van degenen die reageerden, ziet de ene helft het als mogelijke oplossing voor het woningtekort, de andere helft vreest ellende.

-“Een woongemeenschap moet een afspiegeling van de maatschappij zijn en beide groepen kunnen er voor elkaar zijn. Maak er een win-winsituatie van.”

-“Jongeren kunnen ook veel voor ouderen betekenen – en ouderen ook voor jongeren.”

-“Ik ben 61 en wil niet tussen alleen maar bejaarden wonen. Ook vind ik de continue discussie over jong en oud erg vervelend worden. Iedereen wordt uiteindelijk oud, wees eens lief voor elkaar.”

-“Ik zoek al jaren een 55+-woning. Ik word steeds krakkemikkiger en dat is best vervelend. De wereld vergrijst, maar er wordt te weinig voor 55+ gebouwd.”

-“Kleine huizen voor alleenstaanden zijn wat mij betreft voor iedereen die daarin wil wonen. Ik zie geen reden om daar een leeftijd aan te koppelen.”

-“Het moet een keuze zijn of je als oudere tussen de jongeren wilt wonen en andersom.”

-“Deze mensen zitten in een heel andere levensfase. Die oudjes hebben geen zin in harde muziek tot diep in de nacht.”

-“Jonge mensen geven nog feesten, wat logisch is. Oudere mensen willen rust en eerder naar bed.”

-“Woningen voor ouderen staan meestal dicht bij voorzieningen. Als deze bezet worden door jongeren, betekent dat dat de ouderen waarschijnlijk op plaatsen komen waar deze voorzieningen te ver weg zijn en ze vereenzamen.”