Habion mag sociale huur voorlopig niet verkopen

De 33 zorgappartementen en 20 eengezinswoningen aan de Sint Antoniastraat in Terborg blijven nog eigendom van woningcorporatie Habion. De gemeente Oude IJsselstreek weigert volgens dagblad de Gelderlander.goedkeuring te geven aan de voorgenomen verkoop aan de hoogste bieder.

Habion wil zich volgens de Gelderlander terugtrekken uit de Achterhoek en heeft woningen in onder andere Steenderen, Hengelo, Terborg en Eibergen te koop gezet. Tot grote schrik van de betreffende gemeenten. Habion heeft met name sociale huurwoningen voor ouderen die ook zorg nodig hebben.

Niet naar hoogste bieder

Er heeft zich bij de woningcorporatie een serieuze koper gemeld voor de complexen De Baander I en De Baander II in Terborg. Oude IJsselstreek vindt dat de woningen niet verkocht mogen worden aan de hoogste bieder, maar dat gekozen moet worden voor een woningcorporatie die actief is binnen de sociale huur. Oude IJsselstreek richt de pijlen met name op de verkoop van De Baander I. De huidige bewoners zijn ouderen die zorg nodig hebben.

Kleine portemonnee

Liever hebben de gemeenten dat Habion de woningen verkoopt aan lokale corporaties of zorgpartijen, die in de Achterhoek sociale huurwoningen aanbieden of zorg bieden. De gemeenten willen garanties van Habion dat de bestaande woningen beschikbaar blijven voor de huidige doelgroep: mensen met een kleine portemonnee, die zorg nodig hebben.