Menzis maandbedrag naar €146,75

 

Zorgverzekeraar Menzis verhoogt de premie met €5,50 per maand naar €146,75. Dat is ruim €3 onder de verwachte premie van €150 per maand die het kabinet heeft aangekondigd. De verzekeraar is volgens de Telegraaf blij dat het de verhoging binnen de perken weet te houden, gezien de gestegen zorgkosten.

Menzis is met 1,9 miljoen verzekerden de eerste van de vier grote Nederlandse zorgverzekeraars die de zorgpremie voor 2024 bekend maakt. De overige grote drie (CZ, VGZ en Zilveren Kruis) doen dat uiterlijk aanstaande zondag.

Bijgelegd uit reserves

Afgelopen jaren zat Menzis in vergelijking met de andere verzekeraars aan de hoge kant met zijn premie, aldus de Telegraaf.  Dit jaar hoopt de verzekeraar een aantrekkelijke premie te bieden ten opzichte van de concurrentie. Hoge zorgkosten dwongen Menzis in voorgaande jaren om de premie flink te verhogen. De verzekeraar heeft toen aanzienlijk wat geld bijgelegd uit de reserves. Door te snijden in de eigen uitgaven en een betere compensatie uit het Zorgverzekeringsfonds van de overheid, lukt het de verzekeraar nu om de stijging beperkt te houden.