Heel Nederland verdient onze zorgbuurthuizen

In Oss heeft de SP met andere instanties dit jaar een zorgbuurthuis opgezet. Tijdens een verkiezingsdebat kreeg de partij daarvoor complimenten. Maar daarmee zijn we er niet, stelt SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen in het AD.

“Tijdens het RTL-verkiezingsdebat van zondag 12 november spraken alle aanwezige partijen complimenten uit voor dit SP-initiatief. Maar van complimenten bouw je geen zorgbuurthuizen. Sterker: zorgverzekeraars weigeren mee te werken aan een initiatief als het zorgbuurthuis.”

Zorg zonder markt

De politiek moet nu kiezen voor investeringen in onze zorg én voor een zorg zonder markt, schrijft Marijnissen in het AD. “Zodat we niet alleen in Oss een zorgbuurthuis kunnen bouwen, maar in heel Nederland.”

Kleinschalige woonvorm

De SP kiest voor zorgbuurthuizen als oplossing voor een goede en betaalbare ouderenzorg voor de toekomst. Marijnissen in het AD: “Oud kunnen worden in je eigen buurt, in een kleinschalige woonvorm, met vaste gezichten in de zorg, een inloopfunctie voor buurtbewoners die nog zelfstandig wonen maar wellicht soms eenzaam zijn, zonder onnodige indicaties en bijbehorende bureaucratie en mét zeggenschap voor de zorgmedewerkers.””