Bezuinigingen op thuiszorg snel terugdraaien

“Dit moet zo snel mogelijk worden teruggedraaid. Het is onbestaanbaar dat de generatie die onze welvaartsstaat heeft opgebouwd, nu in de kou staat en fatsoenlijke zorg ontbeert.”

Dat schrijft de Telegraaf in een commentaar nu een groep van maar liefst 50 wijkverpleegkundigen, 200 thuiszorgorganisaties en prominente zorgjuristen en -economen vindt dat zorgverzekeraars onterecht honderden miljoenen beknibbelen op thuiszorg”.

Overheid bespaart veel op zorgkosten

B. van Dam schrijft in de ‘brief van de dag’ in de Telegraaf dat het afknijpen van de thuiszorg de verzekeraars niet te verwijten. “Dit is overheidsbeleid. Besparing op de zorgkosten. En die besparingen nemen alleen maar toe. De overheid heeft juist de rol van de verzekeraars vergroot wetende dat die op kosten besparen. Onze zorg is compleet uitgekleed. Niet de schuld van de verzekeraars maar van onze eigen gekozen politici. En als je de kiezer vraagt waar zijn belastinggeld naartoe moet zal hij waarschijnlijk aangeven dat dat naar het klimaat moet. Er moeten keuzes gemaakt worden. Als de burger vindt dat het klimaat voorop staat, moet hij of zij niet zeuren als de zorg wordt uitgekleed.