Nieuw gebouw met ontmoetingsplein

In ’s-Hertogenbosch-Zuid is de bouw van start gegaan van het nieuwe Zuiderschans. Het gaat volgens ouderenorganisatie Van Neynsel om een duurzaam en toekomstbestendig gebouw dat betaalbaar wonen, zorg en ontmoeten bij elkaar brengt.

Zuiderschans wordt 1 gebouw met 2 woonsoorten en een ontmoetingsplein. “Een plek waar mensen wonen, werken, verblijven en ontmoeten. Niet alleen de bewoners, maar ook familieleden, mantelzorgers, zorgmedewerkers, wijkbewoners, instanties, verenigingen en leerlingen van onderwijsinstellingen. Dit innovatieve zorgconcept biedt plek aan 83 sociale huurappartementen voor mensen vanaf 65 jaar – voor wie zorg dus altijd binnen handbereik is – en 44 woningen voor mensen met dementie, verdeeld over diverse groepswoningen.”

Voorrang voor ouderen

Zo’n 20% van de bewoners in ’s-Hertogenbosch-Zuid is 75 jaar of ouder is. “We zijn van plan om een aantal huurappartementen met voorrang te verhuren aan de oudere wijkbewoners uit Zuid. Eventuele voorwaarden die hiervoor gelden, werken we nog nader uit.”