Haast maken met knarrenhof

Het schiet in Winterswijk niet op met het realiseren van een wooncomplex voor senioren, oftewel een knarrenhof.

De woningmarkt blijft mede daardoor op slot zitten, stelt de Seniorenraad Winterswijk in dagblad De Gelderlander.

Totaal geen doorstroming

“We komen geen steek verder”, zegt voorzitter Hans van Lith van de Seniorenraad. De raad heeft een brandbrief geschreven aan de gemeente Winterswijk, waarin ze het college dringend oproept actief mee te werken. “Niet alleen voor de senioren, maar ook voor de jongeren. Er is nu totaal geen doorstroming. Onze generatie houdt de veel te grote huizen bezet omdat er geen goede woningen worden gebouwd voor ouderen”, zegt de 74-jarige Van Lith.

Alle locaties van tafel geveegd

Al drie jaar probeert een werkgroep een knarrenhof van de grond te krijgen. Zonder resultaat. “Alle locaties die we hebben aangedragen worden van tafel geveegd”, zegt de voorzitter van de Seniorenraad. Hij maakt zich volgens De Gelderlander boos over de stroperigheid van de gemeente. “Terwijl ze van begin af aan enthousiast mee hebben willen werken.”

Serieuze interesse

Drie jaar geleden werd een voorlichtingsavond gehouden waar bijna honderd belangstellenden bij waren. Uit een enquête bleek dat 53 senioren serieus interesse hebben in een knarrenhof. De werkgroep ’50+ Wonen in Wenters’ ging vol enthousiasme op zoek naar een geschikte locatie. Maar het resultaat na drie jaar is nul.

Speciale eisen knarrenhof

Wethouder Visser snapt volgens De Gelderlander de teleurstelling.  “We moeten met de werkgroep in gesprek. Wij zien echt het belang van de bouw van seniorenwoningen en er gebeurt ook wel wat. Maar de bouw van een knarrenhof moet aan speciale eisen voldoen.”