Oma Kokkie viral met video’s kleindochter

Oma Kokkie (79) wordt voortdúrend herkend in Utrecht. Sinds haar kleindochter Levy (21) op sociale media video’s deelt met haar oma Kokkie in de hoofdrol, kan deze volgens het AD bijna niet meer ongemerkt over straat.

In september 2022 zet haar kleindochter Levy de eerste video van Kokkie op haar account @elisah.lc. “Ik maakte altijd al video’s van oma en die stuurde ik via Snapchat naar mijn vriendinnen. Die vonden het erg leuk.” Levy geeft haar oma in de eerste video bubble tea, een drankje dat onder haar leeftijdsgenoten populair is. “Die video zette ik op TikTok. De volgende ochtend had de opname opeens 200.000 views. Ik was het alleen vergeten aan oma te vertellen.”

Dagelijkse bezigheden

Sindsdien filmen de twee hun dagelijkse bezigheden en posten ze hun video’s op het platform. Met succes, aldus het AD: Levy heeft ruim 122.000 volgers en sommige video’s zijn meer dan een miljoen keer bekeken. Dat komt omdat de filmpjes herkenbaar zijn, denkt Levy. In de video’s laat Levy haar oma kennismaken met dingen van haar generatie. “Ik vind het leuk om de dingen die wij als jongeren doen aan haar te laten zien.” Populair zijn de video’s waarin oma de Instagramfoto’s van haar kleindochter gaat raten.