Senioren Journaal van dinsdag 25 juli

Het meest gewilde appartement

Het meest gewild onder senioren zijn volgens de seniorenmakelaar van de corporatie in Assen appartementen met een ruim balkon, minimaal twee slaapkamers en een grote badkamer waar je met een rollator in kunt. Het liefst gelegen rond het centrum.

Training krachtig ouder worden

Krachtig ouder worden en zelfredzaamheid vergroten, is het doel van Powerful Ageing. Bij ouderen die in NO-Friesland een hulpaanvraag voor huishoudelijke hulp, een traplift of een scootmobiel doen, wordt gekeken of ze in aanmerking komen voor het trainingsprogramma.

Hopeloos falen in na-apen Mick Jagger

Stones-legende Mick Jagger viert zijn tachtigste verjaardag. Legio (over)grootvaders zijn jaloers op zijn vitaliteit, maar falen hopeloos in het na-apen. ‘Dress and act your age’ is voor de meeste mannen op leeftijd veel verstandiger.

Huis delen voor uur zorg per dag

“Ik ben op leeftijd, woon ook alleen en heb geen kinderen. Kunnen de ministers het qua regels zo inrichten dat ik mijn (huur-)huis makkelijk met een woningzoekende kan delen voor bijvoorbeeld een uur zorg per dag?”\

Gunfactor voor de klusvrouw

“Wij denken mee over oplossingen, omdat we de tijd nemen om met iemand te kletsen. Dat breng ik echt niet in rekening.” Onze Klusvrouw richt zich vooral op ouderen.

Steunkousen aan en uit geen probleem

Een 84-jarige, die door artrose veel pijn en weinig kracht heeft in armen en handen, beschrijft hoe ze zelf in een paar minuten steunkousen aan en uit doet. “Het geheim? Een paar goedkope rubberenhuishoudhandschoenen.”

Zelfs na je 80ste kun je nog bodybuilder worden

Vanaf de leeftijd van 30 jaar verliest de mens ongeveer 1 procent per jaar aan spieren. Op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld zo’n 3 tot 5 procent per jaar. Dit ligt niet aan de spieren, maar vooral aan ons gedrag, Je kunt zelf het tij keren.

Woningverdubbelaar starters en senioren

Woningcorporatie Woonwaarts transformeerde in Beuningen in 7 weken een eengezinswoning in 3 appartementen: de begane grond voor een alleenstaande senior en 2 kleine appartementen voor starters.

Geen specifiek armoedebeleid ouderen

De gemeente Purmerend heeft geen specifiek armoedebeleid voor senioren met een kleine beurs. Dat blijkt uit antwoorden op vragen naar aanleiding van een brandbrief van kerkelijke instellingen.

Hoe seniorensteden bouwen

Krimpgebieden die weer tot leven worden gewekt door ….. ouderen. Dat is de droom van architect Wouter Bolsius. Hij bouwde eerder twee seniorensteden in China en vertelt hoe hij dat ook in Nederland gaan doen.