Zevenhoven redt zijn supermarkt

Om de enige supermarkt in Zevenhoven open te houden springt de gemeente Nieuwkoop in de komende drie jaar voor 80.000 euro bij, meldt AD Groene Hart. De overige 120.000 euro brengt het dorp bijeen.

“In een winkel als deze ben je dokter, psycholoog en maatschappelijk werker in één”, zegt een medewerker. “Het sociale contact is hier zeer belangrijk en je bent er ook voor het praatje.”

Voor ouderen een uitje

Alle moeite betaalt zich dubbel en dwars terug, aldus voorzitter Theo de Boer van de dorpsraad in AD Groene Hart. “Het is, in de eerste plaats handig dat je primaire boodschappen kunt doen. Maar je wilt ook zicht houden op de kwetsbaren in je omgeving. Voor de ouderen is dit een uitje overdag.”

Toekomstbestendig

Het brengt mensen nu al samen, merkt hij. “De bewonersavonden trokken tussen de 120 en 160 mensen.” Om als coöperatie de boel toekomstbestendig te maken, komen er zonnepanelen op het dak. “Maar er komt ook een zithoek, met een leestafel en een mogelijkheid om een boek te lenen of even rustig bij te kletsen. Uiteindelijk is het ook een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.”