Toch maar doorgaan met inzamelen oud papier

Een bedrag van 21 euro per ton oud papier? Dat vindt de Seniorenvereniging Amstenrade veel te laag. En dus verzochten de senioren de gemeente Beekdaelen vriendelijk doch dringend de vergoeding op te krikken, meldt dagblad de Limburger. Maar die geeft geen sjoege.

Sinds de nieuwe gemeente Beekdaelen bestaat, krijgt de vereniging bijna 4000 euro per jaar minder. Volgens de gemeente Beekdaelen ligt een oorzaak in de vergoedingenstructuur die in de voormalige gemeente Schinnen werd gehanteerd. Verenigingen kregen daardoor jaarlijks een nabetaling. Die regeling is niet door Beekdaelen overgenomen. De prijs voor het passief ophalen van oud papier, waarbij inwoners het papier zelf aanleveren, is daarnaast hetzelfde gebleven.

Er is gewoon minder papier

Er is in de Limburger ook wel begrip: “Er gewoon minder papier ingezameld. Ik lees de krant ook digitaal. Daarnaast, waar voorheen een container een paar dagen beschikbaar was, gaat het papier nu in een paar uurtjes in een versnipperaar. Dan hebben mensen minder tijd om langs te komen met hun papier.” Ook zonder nabetaling gaat het om een bedrag van zo’n 2500 euro per jaar “en dat is voor ons aanzienlijk. We gaan dus nog wel even door met het inzamelen van oud papier.”