Opkomst van het Zorg&Wijk restaurant

Rotterdam zet in op uitbreiding van het aantal zorgrestaurants in de wijken. Ouderen kunnen elkaar in zo’n restaurant ontmoeten, samen eten en in veel gevallen zijn er ook andere activiteiten. Rotterdam Vandaag&Morgen bericht hierover.

In Rotterdam zijn er al een aantal initiatieven in verschillende wijken waar ouderen samen kunnen eten, maar dit kunnen er veel meer worden als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Daarom stelt het stadsbestuur de komende jaren ruim 2 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

Kookstudio Het Lage Land

Eén van de eerste partijen die ondersteund werd door gemeente Rotterdam is het Huis van de Wijk ‘Het lage Land’, aldus Rotterdam Vandaag&Morgen. Met behulp van een bijdrage van de gemeente hebben ze spullen gekocht voor een nieuwe keuken. Hiermee is het mogelijk om voor grote groepen te koken. En kan het restaurant minimaal 2 keer per week kookactiviteiten voor ouderen organiseren.

Minimaal twee keer per week

‘Door deze subsidie kunnen ouderen elkaar op meer plaatsen in de stad ontmoeten en gezellig samen eten. Natuurlijk wel gezond en betaalbaar’, zei wethouder Ronald Buijt, bij de opening. ‘Zo pakken we eenzaamheid onder ouderen aan.” Alleen zorg- en wijkrestaurants die minstens twee keer per week een eetactiviteit op locatie voor ouderen organiseren, kunnen de subsidie aanvragen. Ook partijen in de stad die een wijk- of zorgrestaurant willen opstarten kunnen de subsidie aanvragen.