Huiskamerproject in Nistelrode

Ook Nistelrode krijgt een huiskamerproject voor ouderen, een plek buiten het zorgcentrum waar inwoners naar toe kunnen voor een praatje of spel.  Vrijwilligers trekken de kar en  krijgen van de gemeente geld om professionele begeleiding in te huren.

Door corona kan ‘Ontmoeting in Nisseroi’ nog niet daadwerkelijk van start gaan, aldus hert Brabants Dagblad. Maar alles is nu wel geregeld door en voor het burgerinitiatief. Zodra het mag, gaat het huiskamerproject elke dinsdagmiddag draaien in een ruimte van het parochiehuis.

Activiteitenbegeleidsters

Met de  10.700 euro subsidie die het gemeentebestuur van Bernheze nu beschikbaar stelt, kan de huiskamer bij Brabant Zorg een jaar lang activiteitenbegeleidsters inhuren die ook werken in zorgcentrum Laarstede iets verderop in het dorp. Ook welzijnsorganisatie Ons Welzijn gaat bij het project aanhaken.

Vrije inloop

Vooral voor thuiswonende ouderen wil ‘Ontmoeting in Nisseroi’ een fijn adres zijn. De huiskamer begint met één middag per week maar wil doorgroeien naar een vrije inloop die dagelijks open is, schrijft het Brabants Dagblad. De huiskamer wordt opgezet door Burenhulp Nistelrode, een stichting die vanuit de dorpsraad ontstaan is en nu op eigen benen staat.