BUDDYBOLD springt in gat in de samenleving

Hoe zorgen we dat ouderen op een menswaardige, liefst warme en prettige manier oud worden? Dát is de vraag die ten grondslag ligt aan de splinternieuwe startup BUDDYBOLD.

Vanaf deze maand zal de startup, een concept van topondernemer Elske Doets, worden getest in Alkmaar om de sociale en digitale infrastructuur van BUDDYBOLD verder aan te scherpen, meldt DeOndernemer.

Jongeren aan ouderen koppelen

Doets heeft ruimte om te starten met BUDDYBOLDomdat haar reisonderneming Doets Reizen op dit moment nagenoeg stilligt als gevolg van de coronacrisis. Door via het speciale platform jonge vrijwilligers aan een oudere te koppelen, is er sprake van win-win-win: Ouderen zullen regelmatig van een bezoek en een praatje kunnen genieten. Jongeren kunnen een vast inkomen voor zichzelf organiseren. En de kinderen van de ouderen zullen meer ontspannen hun vaak drukke beroepsleven kunnen voortzetten, in de wetenschap dat hun ouders regelmatig gezelschap krijgen van een jongere uit de buurt.

Gat in de samenleving

BUDDYBOLD is volgens Doets een prachtig voorbeeld van een maatschappelijke onderneming, die een gat in de samenleving op het spoor is, in plaats van een gat in de markt. “We zien allemaal gebeuren dat de zorg voor ouderen onder druk staat. En dat familie, zelfs bij heel veel goede wil, maar beperkt in staat is intensief met hun veraf wonende vader of moeder in contact te blijven.”  Bedoeling is dat de startup zo snel mogelijk van Delfzijl tot Terneuzen actief is en daarna ook internationaal zijn vleugels uitslaat.