50Plus-boegbeeld verlaat partij en begint een nieuwe

Het Rotterdamse 50Plus-raadslid Ellen Verkoelen verlaat haar partij en begint een nieuwe, zo meldt AD Rotterdams Dagblad: JOU, Jongere Ouderen Unie.

De Rotterdamse Ellen Verkoelen was bij 50Plus al aangewezen als kandidaat-lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maar na een wekenlange klucht verloor ze nipt van Brabander Gerard van Hooft, die een week eerder nog door de politie uit de ledenvergadering was gezet.

Niet meer te redden

“Ik ben er doodziek van geweest”, zegt Verkoelen zes weken later in haar werkkamer in het Rotterdamse stadhuis tegen AD Rotterdams Dagblad. “Ik heb acht jaar alle energie in die partij gestopt, hè. De dag erna ben ik in het bos gaan wandelen en die avond heb ik gezegd: klaar. Ik ga door in Rotterdam en met 50Plus wil ik niks meer te maken hebben. Ik stap eruit, deze partij is niet meer te redden.”

Akelige oude mannetjes

Vrijdag zegde ze formeel haar lidmaatschap op. Het einde van een periode van acht jaar, waarin ze naar eigen zeggen een gevecht voerde tegen ‘akelige oude mannetjes’. ,,Ik heb altijd gezegd dat we een breder verhaal voor de ouderen moesten hebben, niet alleen maar over de pensioenen en dat we ook lokale afdelingen moesten gaan opzetten. Maar een harde kern wilde zich alleen maar op de Eerste en Tweede Kamer richten. Dat zijn die akelige oude mannetjes, die hun carrière hebben gehad maar nog een tweede kans willen in Den Haag.”

Lokale ouderenpartijen

Verkoelen blijft volgens AD Rotterdams Dagblad actief te blijven in de Rotterdamse raad en de provincie. “Ik wil liefst onder een andere naam verder, maar dat is lastig. En anders onder de vlag van 50Plus, ook al ben ik daar geen lid meer van. Maar die nieuwe naam komt er hoe dan ook.”JOU gaat het heten, de Jongere Ouderen Unie. “Ik wil dat al die lokale ouderenpartijen die er zijn onder een unie komen te hangen, dat is het idee. Iedereen mag z’n eigen naam houden, maar samen kunnen we wel een sterk verbond worden.” Zij wil voortborduren “op ons lokale succes in Rotterdam en Zuid-Holland bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en later bij die van de Provinciale Staten in 2023”, zegt Verkoelen tegen Dagblad010.