Stoelen en bedden snel groeiende markt

Vendis Capital neemt seniorenbeddenmaker Well-Fair over, meldt het FD. Afgelopen zomer kocht de investeerder vanuit zijn bedrijf Silver Care de sta-opstoelenspecialist Meubelzorg.

Well-Fair is naar eigen zeggen marktleider in bedden voor senioren. Met deze overname breidt Silver Care het scala aan producten uit waarmee ouderen langer thuis kunnen wonen met seniorenbedden en wellnessproducten, aldus het FD.

Lucratieve doelgroep

‘De markt groeit hard’, aldus partner Vincent Braams van Vendis Capital in het FD. ‘Dat komt door vergrijzing en doordat ouderen langer thuis blijven wonen.’ Daarbij hebben ouderen gemiddeld meer te besteden dan tien jaar geleden. ‘Bij elkaar opgeteld zijn dat best wat plussen, en dat maakt het een lucratieve doelgroep.’

Consumentgericht businessmodel

Well-Fair is gevestigd in Nunspeet en is de ontwikkelaar van de hoog-laag box spring voor ouderen, aldus Wonen360: Net als Meubelzorg, heeft Well-Fair een consumentgericht businessmodel waarbij klanten zich online oriënteren en vervolgens via een afspraak bij hen thuis of in Well-Fair showroom het bed volledig naar eigen wens kunnen samenstellen.