Wel pakketjes, geen thuiszorg

Hoe krijg je het verzonnen, schrijft huisarts Frank Greeven Oldenzaal in dagblad Tubantia: Bezuinigen op de thuiszorg. Als je de smeerolie uit de raderen van de zorg haalt, krijg je geheid een vastloper.

Je zou juist moeten investeren in de bonafide thuiszorg, aldus deze huisarts: Haar duizenden gedreven en toegewijde medewerkers verdienen meer respect en meer salaris. “De marktwerking in de zorg heeft er toe geleid dat er in een stad als Oldenzaal met 31.000 inwoners tenminste acht thuiszorgorganisaties actief zijn. Elk met hun eigen overheadkosten en personele problemen. Sla de handen ineen. Gun onze kwetsbare ouderen liefdevolle zorg.”

Praktische taken

Op elk uur van de dag rijden er in elke straat bezorgers van pakketjes, schrijft huisarts Greeven in Tubantia, terwijl we pakketjes basiszorg aan ouderen niet meer kunnen leveren. “Onze maatschappij heeft jonge mensen nodig die praktische taken kunnen en willen uitvoeren, meer dan knappe koppen die in opdracht achter hun bureaus belemmerende administratieve rompslomp bedenken.”