Lint van ontmoetingsbankjes

Met een lint van ontmoetingsbankjes door de gemeente Overbetuwe nodigt Forte Welzijn mensen die zich eenzaam voelen uit met anderen in gesprek te gaan, meldt de Gelderlander.

In de Week tegen Eenzaamheid, van 28 september tot en met 4 oktober, komen er kriskras door de gemeente tientallen bankjes te staan. De bankjes worden bij (sport)verenigingen, jongereninlopen, dorpshuizen, huiskamers, winkels en zelfs bij particulieren in de voortuin gezet.

“Wij doen dat onder het motto: Kom erbij. Door middel van een bankje kun je mensen uitnodigen tot een gesprek, maar ook tot deelname aan een leuke activiteit waarbij mensen elkaar ontmoeten”, zegt Forte Welzijn..

Automatisch in gesprek

Forte Welzijn geeft volgens de Gelderlander samen met Sociaal Team Overbetuwe het goede voorbeeld. Zij laten van gerecycled materiaal drie ontmoetingsbankjes maken die op plekken in de gemeente worden neergezet waar veel mensen langskomen. “Schuif aan en je raakt met elkaar in gesprek. Dat gaat automatisch. Mensen kunnen hun verhaal kwijt en wij kunnen vertellen wat er in hun dorp te doen is.”

Met vlag en flyer

Speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid laten Forte Welzijn en het Sociaal Team Overbetuwe pakketten maken voor bewoners en ondernemers die een bankje buiten zetten, aldus de Gelderlander. Daarin zitten een vlag en een flyer met een overzicht van het aanbod in de gemeente Overbetuwe. “Je kunt zo jouw bankje aankleden en gezellig maken.”