Gedoe over ouderenseks bizar en bekrompen

Er is iets mis met ons beeld van ouderen,schrijft Yolanda Sjoukes in een column in BN De Stem: Bij het idee dat ze seks of lustgevoelens hebben, trekken veel mensen een vies gezicht. Dat geldt óók voor sommige ouderen zelf, constateert Sjoukes. Waarom? “Omdat lust en liefde niet bestaan binnen onze doelgroep”, beweerde een van hen in de krant.

Mooie poster

We trekken die behoefte van ouderen zo slecht, dat de reclameposter voor het theaterstuk Lust Liefde Leeftijd van toneelgroep Zout al meerdere malen verwijderd is van een supermarkt in Ulvenhout, schrijft Sjoukes. Zij heeft een kwartier naar die poster zitten kijken.  “Maar hoe ik ook kijk, ik zie werkelijk niets vulgairs of schokkends aan de foto op deze mooie reclameposter.”

Wat een treurnis

De lokale ouderenclub KBO weigert niettemin de leden zelfs maar door te geven dat dit op ouderen gerichte theaterstuk in de buurt speelt. “Alsof KBO-leden niet zélf kunnen bepalen wat ze willen. Wat een treurnis! De meest vulgaire porno is minder beschamend dan de bekrompen manier waarop sommigen met het thema ouderenseks omgaan”, aldus Sjoukes in BN De Stem.

KBO met de B van bekrompen?

“Het is prima als je zelf bent uitgesekst. Ga in dat geval vooral iets anders doen. Maar val de rest van de mensheid niet lastig met de diefstal van posters of je censuur.” Het maakt wél heel duidelijk dat toneelclub Zout met dit thema in de roos schiet, concludeert Sjoukes in haar column in BN De Stem. “Daarom voor alle leden van de lokale KBO – met de B van bekrompen?- nog even deze informatie: het toneelstuk Lust Liefde Leeftijd speelt op 30 juni, 1, 2, 7, 8 & 9 juli in Breda, in Podium Bloos. Het is voor zowel jonge volwassenen als voor ouderen bedoeld en de eerste voorstelling is al uitverkocht!”