Dorp aan de slag voor 24 uur per dag zorg

Inwoners van Maashees werken aan een  bouwplan voor ouderen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Dat meldt de Gelderlander.

Nu moeten ouderen die veel zorg nodig hebben het dorp uit waarin ze altijd gewoond hebben. Weg van thuis. Simpelweg omdat dat soort woningen er niet zijn en dat soort zorg ontbreekt.

Hulp van jong en oud

Dat moet anders, vindt een in het leven geroepen projectgroep van inwoners. “Wat zou het mooi zijn als we inwoners van Maashees in hun eigen woonomgeving oud kunnen laten worden. Met hulp van andere inwoners, jong en oud.” Want ook vrijwilligers zijn nodig.

Betaalbaar voor iedereen

De projectgroep heeft al afspraken gemaakt met twee ondernemers in het dorp die grond in eigendom hebben. De projectgroep denkt aan minimaal twintig woningen met binnentuin voor hulpbehoevende ouderen. “Toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.” Het worden huurwoningen.

Bej ons Thuus

De inwonersgroep heeft volgens de Gelderlander ook al contact gezocht met zorgorganisatie Buurtzorg, die achter de plannen staat en er ook een rol in wil spelen. Met de gemeente Land van Cuijk zijn de eerste gesprekken gevoerd. Een naam is er al: Bej ons Thuus. Het plan wordt 13 juli aan de inwoners gepresenteerd.