Eén zorgwerkgever voor hele regio

Meerdere zorgsectoren zijn in Rivierenland bezig om in deze regio één werkgever te vormen, meldt Zorgvisie. Zorg professionals kunnen daardoor naadloos switchen tussen werken bij een huisartsenpraktijk, ziekenhuis, thuiszorg, of zelfs naar de ambulance. Hun baan is gegarandeerd.

Dit is groot dromen

“We gaan ze proberen te binden aan de regio in plaats van aan een bepaalde zorginstelling”, zegt de bestuursvoorzitter van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel en mede-initiatiefnemer van het plan: “We kijken in een eerste fase naar uitwisseling van personeel tussen huisartsen, vvt en ons ziekenhuis. “Dit gaat veel verder dan een arbeidspool. Dit is gezamenlijk werkgeverschap. Dit is groot dromen.”

Voordelen zijn groot

Het ambitieuze project gaat naar verwachting enkele jaren duren, aldus Zorgvisie. “Maar de voordelen zijn groot. We proberen hiermee maximaal onze zorgmedewerkers te behouden voor de regio. Het kan voor een verpleegkundige in ons ziekenhuis interessant zijn om in een bepaalde levensfase in de thuiszorg te werken of bij een huisarts als praktijkondersteuner.”