Ook huiskamer plus en huiskamer extra

Senioren die nog zelfstandig wonen in Maria Hoop kunnen binnenkort terecht bij een huiskamerproject in hun eigen dorp.

De gemeente Echt-Susteren bespaart met succesvolle huiskamerprojecten volgens dagblad De Limburger tonnen op ouderenzorg.

Drie typen huiskamerproject

Maria Hoop krijgt een zogenaamde huiskamerplus in gemeenschapshuis De Annendaal. De huiskamerplus is een echte dagbesteding met activiteiten die zijn gericht op het voorkomen van verdere psychische of lichamelijke achteruitgang. De hulpverlening is iets uitgebreider dan bij een regulier huiskamerproject, dat puur bestemd is als laagdrempelig ontmoetingsmoment voor mensen die slechts een beetje begeleiding nodig hebben. Derde loot aan de stam zijn de huiskamer extra projecten, bedoeld voor dementerende ouderen en mantelzorgers.

Naar drie dagen

Stichting De Annendaal onderzocht de behoefte aan een huiskamerproject in Maria Hoop en kwam volgens De Limburger uit op ongeveer twintig inwoners die binnen de doelgroep van een huiskamerplus zouden vallen. De huiskamerplus in Maria Hoop start als proef voor een jaar met één dag in de week. Bij gebleken succes kan dat worden uitgebreid naar drie dagen.