Kilometervergoeding AutoMaatje omhoog

Bij AutoMaatje werd gevreesd dat de torenhoge brandstofprijzen de vrijwilligers zouden afschrikken om nog ritten te doen.

“Wij kregen signalen dat onze chauffeurs vraagtekens zetten bij de kilometervergoeding”, zegt de coördinator van AutoMaatje in Woerden in AD Groene Hart. “Dat is ook wel begrijpelijk.”

Chauffeurs leggen erop toe

De vervoersdienst in Woerden kan gebruikmaken van tachtig vrijwillige chauffeurs. “Het zijn allemaal vrijwilligers die graag willen rijden en zich daarvoor inzetten. Wij hoorden wel dat chauffeurs door de hoge brandstofprijzen er op moesten toeleggen.”

Iedereen blijft rijden

De ANWB is inmiddels de vrijwillige chauffeurs tegemoetgekomen en heeft de kilometervergoeding met vijf cent verhoogd. Zij krijgen nu 35 cent voor een gereden kilometer. Ook worden de accijnzen op brandstof na 1 april in ons land iets verlaagd waardoor de vrijwilligers beter uit de voeten kunnen met hun vergoedingen. Door deze maatregelen heeft AutoMaatje alle vrijwilligers nog ‘binnenboord’ weten te houden, meldt AD Groene Hart uit Woerden.

Trots op inzet vrijwilligers

“Wij willen natuurlijk niet dat ouderen en eenzamen in Woerden de dupe worden van de brandstofprijzen”, zegt de coördinator. “De eenzaamheid is nog altijd heel actueel en aanwezig in onze samenleving. Onze mensen doen het niet voor het geld maar om deze groepen te helpen. Daar kunnen we best trots op zijn.”