Wetsvoorstel onvoldoende

Nu het ernaar uitziet dat het wetsvoorstel Toekomst Pensioenen onvoldoende tegemoetkomt aan de eisen van de Koepel Gepensioneerden, ziet het bestuur zich genoodzaakt om een extra Algemene Vergadering bijeen te roepen.

In deze bijeenkomst op 13 april zal vooral worden gesproken over de nu te zetten stappen. Dat gebeurt met behulp van een inmiddels met andere seniorenorganisaties opgestelde ‘escalatieladder’. Die voorziet in verschillende stappen: van een intensievere politieke lobby tot acties, van radiospotjes tot een mogelijke juridische procedure.

Eerlijk communiceren

Afgelopen week spraken vertegenwoordigers van seniorenorganisaties met minister Carola Schouten. Daarbij bleek volgens de Koepel dat ook de minister zich zorgen maakt over het afnemende vertrouwen in de pensioenhervorming. Ze wees seniorenorganisaties daarbij op hun verantwoordelijkheid om ‘eerlijk’ over de voorstellen te communiceren. Koepel-voorzitter John Kerstens: ‘Ik heb gezegd dat dat precies is wat we als Koepel altijd doen. Maar dat eerlijk communiceren ook betekent dat je eerlijk aangeeft dat en waarom je iets niet goed genoeg vindt.’