Wonen met een Plus in Laakkwartier

Volgens het concept ‘Wonen met een Plus’ verrijst in Den Haag in het Laakkwartier een woongebouw met 136 seniorenappartementen. Opdrachtgever is woningcorporatie Staedion, aldus Cobouw.

Veel senioren in het Laakkwartier willen volgens de corporatie graag kleiner wonen, liefst op dezelfde plek. Sommige ouderen wonen nu in een huis met vier of vijf kamers, waarvan de helft niet gebruikt wordt. “Met dit project hopen we de doorstroming te bevorderen en komt er eindelijk beweging in de wijk.” Staedion vindt het belangrijk dat ouderen zelfstandig, comfortabel en betaalbaar kunnen blijven wonen.

Sociale en veilige omgeving

‘Wonen met een Plus’ betekent dat bewoners zelfstandig kunnen blijven wonen in een eigen appartement in een sociale en veilige omgeving, schrijft Cobouw, waarbij gebruik gemaakt kan worden van zorg. Op de begane grond wordt een ruimte gecreëerd voor gezamenlijke activiteiten.

Sociale cohesie

In het midden van het gebouw komt een atrium. Alle woningen zijn gelegen aan centrale atriumgangen. “Ook het atrium wordt een fijne plek waar bewoners elkaar in een informele setting kunnen ontmoeten en op een bankje kunnen zitten. De sociale cohesie in het gebouw is heel belangrijk.”