Mercedes driemaal in top-10 seniorenauto’s

De Duitse vergelijkingsportal Verivox onderzocht het aandeel 65-plussers onder de honderd meest verzekerde automodellen in Duitsland. De eerste plaats bij de senioren is voor de Mercedes B-Klasse met een gemiddelde leeftijd van 61,5 jaar. Het aandeel automobilisten ouder dan 65 jaar bedraagt bij deze auto ​​46,3 procent, meldt het AD.

De Skoda Yeti behaalde de tweede plaats onder de populairste seniorenauto’s: 38,8 procent van de Yeti-chauffeurs is ouder dan 65 jaar, de gemiddelde eigenaar is 60,8 jaar oud. De bronzen medaille in het seniorenklassement gaat naar de BMW X1. Met een aandeel van 34,5 procent is ruim een ​​derde van de polishouders ouder dan 65 jaar. Wat volgens het AD opvalt aan de meest gereden seniorenauto’s is dat fabrikant Mercedes-Benz met drie modellen in de top 10 staat.

Seniorenauto van het Jaar

In Nederland is de laatste jaren geen gericht onderzoek gedaan naar automodellen per leeftijdsgroep. In de jaren dat dit nog wel gebeurde, werden vooral modellen als de Toyota Yaris, de Peugeot 107 en de Renault Twingo uitgeroepen tot ‘Seniorenauto van het Jaar’. Ook de Renault Captur, Citroën C3 en Peugeot 3008 stonden hoog genoteerd. Wel is duidelijk dat in Nederland vorig jaar een op de vijf auto’s (19,9 procent) in het bezit was van 65-plussers,aldus het AD. Daarmee is dit de grootste groep met een eigen auto, zo blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging.