Er is meer dan leuke dingen doen

Senioren Overloon mag dan afscheid hebben genomen van Senioren Brabant-Zeeland, vertrouwen in de club is er nog steeds, aldus het Eindhovens Dagblad:  De koepelorganisatie kent een ledenstijging.

Jammer, vinden Noud van Vught (KBO Kring Land van Cuijk) en Leo Bisschops (Senioren Brabant-Zeeland) het dat Senioren Overloon aan het eind van dit jaar niets meer te maken wil hebben met de koepelorganisaties. Volgens ‘Overloon’ zien ze daar te weinig terug van de contributie die ze moeten afdragen.

Overloon doet het goed

Bisschops stelt in het Eindhovens Dagblad voorop dat Senioren Overloon het goed doet. “Er zijn allerlei activiteiten die door de ouderen goed worden bezocht.”  Maar: “Fijn dat je voor senioren leuke dingen kunt doen, maar er is meer.”

Onzichtbaar gevaar

Er komt op korte termijn heel wat op ouderen af, zegt Bisschops. Hij noemt het gebrek aan woningen, het gebrek aan zorg, de aanpassing van het pensioenstelsel. “Ouderen krijgen steeds meer een eigen verantwoordelijkheid. Er is sprake van een nu nog onzichtbaar gevaar dat er sneller is dan je denkt.”

Verschil van inzicht

De overkoepelende organisatie is er voorlichting en belangenbehartiging. “Overloon stelt zich al een paar jaar kritisch op”, zegt Van Vught. “Het bestuur van Senioren Overloon vindt belangenbehartiging minder nodig. Dat verschil van inzicht is er.”

Ledental groeit

Toch merkt Senioren Brabant-Zeeland dat de meeste leden die behartiging van de belangen juist wel zien zitten, noteert het Eindhovens Dagblad, naast de ontspannende activiteiten op lokaal niveau. “Sinds we die discussie over wonen en zorg aan het oppakken zijn, is ons ledental gestegen”, zegt Bisschops. De teller staat momenteel op 125.000 leden. “We zijn het laatste jaar met 8.000 leden gegroeid.”