Fatbike met zijspan

Om iets te doen tegen de eenzaamheid onder senioren is volgens AD Utrechts Nieuwsblad de elektrische fatbike met zijspan van Sem Lootsma (31) en David Claassen (33) een interessant idee. Vooral ook omdat hij onderweg kan worden omgetoverd tot een tweezitsbankje, waarop je prima een gesprek met elkaar kunt voeren.

Sociaal ontwerpers

Op-die-fiets, zo heet het project van de Utrechters. De twee zijn sociaal ontwerpers en werken samen als ‘de plannenmannen’. Hun doel is niet per se om mooie objecten te ontwerpen, liever maken zij dingen waaraan we als samenleving daadwerkelijk iets hebben en die de wereld om ons heen een beetje beter maken. In dit geval voor ouderen.

Vrijwilligers

We kennen al langer de duofiets en over de fatbike is ook al het nodige gezegd; wat Sem en David betreft mag hij ook weleens positief in het nieuws,aldus AD Utrechts Nieuwsblad. Hun fatbike met zijspan kan helpen de eenzaamheid onder senioren terug te dringen. Hij krijgt daarom een plekje bij verzorgingshuis De Bijnkershoek in Kanaleneiland. Het is de bedoeling dat vrijwilligers uit de wijk de ouderen ermee gaan rondrijden door de wijk. Onderweg kunnen ze ergens neerstrijken voor een kop koffie, maar wat ook kan is de thermosfles meenemen voor onderweg.

Verbindingen in de wijk

Martin den Hartog,  bestuurder van zorginstelling AxionContinu, zegt in AD Utrechts Nieuwsvlad graag te zien dat er meer van deze fietsen komen, zowel elders in de stad als in de rest van het land. “Deze fiets is een klein kunstwerk, een begin van het herstel van verbindingen in de wijk.”