Arie Boomsma opent Nestor Gym

Lang kenden we Arie Boomsma als tv-presentator. Inmiddels heeft hij zich ontpopt tot ondernemer op sport- en gezondheidsgebied. Binnenkort opent de eigenaar van vier Vondel Gyms zijn eerste sportschool voor 65-plussers, meldt het FD in een profiel van Arie Boomsma.

‘We werken aan het verbeteren van onze conditie en kracht, maar oefenen ook met traplopen zonder onze handen te gebruiken’, vertelt de 81-jarige Maja Boomsma tegen het FD over de seniorentraining die zij en haar 82-jarige man, Pieter, volgen in de Vondel Gym van hun zoon Arie.‘Pieter vond dat sporten onnodig, maar Arie heeft ons twee jaar geleden overtuigd en het is hartstikke leuk. Of hij streng is? Je moet het wel goed doen, ja, maar Arie is streng op een uitnodigende manier.’

Positief beïnvloeden

Dit najaar opent Arie Boomsma (1974) in Amsterdam-Oost zijn zogeheten Nestor Gym, een sportschool voor ouderen. Het waren zijn ouders, vertelde hij in de pers, waardoor hij op dat idee kwam. ‘Ik zag hoe het trainen hun dagelijkse leven positief beïnvloedde.’ Alleen zou het voor 65-plussers zoals zij prettiger zijn om een sportschool te bezoeken zonder harde beats en fel licht.

Muziek, fysio, koffie

In Nestor Gym worden klassieke muziek en jazz gedraaid, zullen fysiotherapeuten aanwezig zijn en kunnen de ouderen een kopje koffie met elkaar drinken, aldus het FD.. Het bejaarde echtpaar Boomsma zal er ook te vinden zijn. ‘Uiteraard’, zegt moeder Maja. ‘We zijn Aries uithangbord. Maar het idee voor Nestor Gym heeft zeker niet alleen met ons te maken’, benadrukt ze lachend. ‘Arie zag er ook brood in.’ Natuurlijk. Fitness voor ouderen is in deze tijd van vergrijzing een groeimarkt.