Verhuur flexwoning op eigen erf

In de gemeente Coevorden is het vanaf 1 oktober toegestaan om flexwoningen op eigen erf te verhuren aan wie je maar wil. Waar andere gemeenten vooral inzetten op flexwoningen voor mantelzorg, laat Coevorden volgens Dagblad van het Noorden die voorwaarde helemaal los.

Coevorden start binnenkort met de bouw van dertig flexwoningen op de Obbo Bumahof, maar wil het ook mogelijk maken dat inwoners op hun eigen perceel tijdelijk een extra woonruimte bouwen.

Hausse aan aanvragen

“Daar is heel veel behoefte aan, dat merken we wel aan de opkomst hier vanavond”, zei volgens Dagblad van het Noorden wethouder Steven Stegen op een informatieavond voor belangstellenden in Noord-Sleen.  “We verwachten een hausse aan aanvragen.”

Nodeloos ingewikkeld

Er worden geen regels worden verbonden aan wie er precies in de flexwoning komt wonen. “Daar hebben we lang over nagedacht, want voor wie moet je dit wel en niet toestaan? Voor familie? Voor mensen die hulp nodig hebben? Nee, dat maakt het allemaal nodeloos ingewikkeld”, vindt Stegen. “Daarom mag je een flexwoning op eigen perceel straks ook gewoon verhuren aan iemand die je helemaal niet kent.”