Wim (90) twee keer per week naar sportschool

Wim Avontuur mag al de negentig hebben aangetikt, twee keer per week staat de Westlander in de sportschool, schrijft het AD Haagsche Courant. Ook heeft hij thuis een paar gewichten waar hij ‘af en toe mee slingert’.

Hij slaat nooit over: ‘Die fabriek’, verwijst de 90-jarige Naaldwijker naar zijn lichaam, moet blijven draaien. “Anders moet ik weer opnieuw beginnen.” Elke maandag- en vrijdagochtend gaat hij naar Midex, zijn sportschool.

Vast stramien

De oud-ondernemer heeft in de sportschool een vast stramien. Hij begint met fietsen op de hometrainer, duwt dan met zijn voeten op een toestel honderd keer 70 kilo weg en traint daarna nog op andere apparaten zijn armen en rug. Tot een paar jaar geleden ging hij ook nog op de roeimachine. “Maar dan moet ik weer een trap omhoog. Dat doe ik niet meer. Het is me te hoog geworden.”

Niet afbouwen maar opbouwen

Bijzonder is volgens AD Haagsche Courant dat Avontuur nog altijd niet af-, maar opbouwt. “Ik probeer mijn niveau een beetje op te krikken. Af en toe een wat kilootjes erbij. Als ik omhoog ga, kan ik altijd nog een keer terug. Als ik naar beneden ga, kom ik niet meer omhoog”, luidt zijn theorie. “Ook thuis ga ik daarom aan de slag. Ik heb een hometrainer staan en een paar gewichten waar ik af en toe mee slinger.”