Senioren Journaal van woensdag 14 augustus

Ik besluit mee over huishoudelijke hulp

In de vijf Peelgemeenten krijgen werknemers en cliënten de kans om zich zélf uit te spreken over de toekomst van huishoudelijke ondersteuning: ikbesluitmee.nl, want het gaat niet alleen om meepraten maar echt om meebeslissen

Op weg naar een nieuwe woongemeenschap

LVGO (gemeenschappelijk wonen ouderen) organiseert op 27 september in Olst een themadag ‘Op weg naar een nieuwe woongemeenschap’. Na de inleiding zijn er workshops over werving en selectie, het groepsproces en juridische aspecten.

De fietsspiegel is levensgevaarlijk

‘Niets las ik tot nu toe over het gevaar dat vooral oudere fietsers aanrichten met hun stuurspiegeltjes’. Pleidooi voor een wettelijke norm voor het veilig, binnen de stuurbreedte, plaatsen van zo’n spiegel.

Mantelzorginfo bij de kapper

‘De kapper is toch echt de sociale plek om mensen in beeld te hebben en door te verwijzen.’ In Drenthe schakelt Valtes kappers in om te attenderen op de door dit bedrijf ontwikkelde app: digitale assistent voor mantelzorgers.

Campagne ‘Herken fraude. Voorkom fraude’

Nederlandse Vereniging van Banken lanceert de campagne ‘Herken fraude. Voorkom fraude’. Doel hiervan is om de consument alert en weerbaar te maken voor online fraude.

Actie vroegpensioen: geen politie bij voetbal

De politiebonden roepen hun leden op om actie te voeren voor een goed vroegpensioen. Tijdens voetbalwedstrijden in de eredivisie worden vakbondsbijeenkomsten georganiseerd, waardoor er geen politie aanwezig zal zijn.

Elke dag omkijken naar ouderen

‘Ouderen die bezwijken aan de hitte zijn de dementerenden die noodgedwongen thuis wonen omdat hun veilige plekjes en de zorg wegbezuinigd zijn’ en elke dag risico’s lopen. ‘Onze ouderen hebben niet alleen tijdens hitte maar elke dag zorg en aandacht nodig.’

Vrachtwagenchauffeur (80) rijdt nog hele week

Een 80-jarige Vrachtwagenchauffeur uit Harkema rijdt nog de hele week. “Ik vind het zo mooi om op pad te zijn, de sociale contacten die je opdoet en mijn collega’s houden me jong.”

Participatiecoalitie zet in op buurkracht

Zes maatschappelijke organisaties bundelen hun krachten in de Participatiecoalitie welzijn, zorg en hulp. Zij willen de kracht van burgerinitiatieven benutten om een zorgzame samenleving te creëren.

Hospitaverhuur straks weer gewoon?

De Rijksoverheid, ING en hypotheekverstrekker Univé: allemaal deden ze de laatste maanden onderzoek naar de potentie van hospitaverhuur. En Amsterdam bijvoorbeeld versoepelde de regels voor hospitaverhuur.