Verdwijnen brievenbus niet echt een probleem

Bij seniorenvereniging KBO Limburg overheerst realisme, meldt dagblad de Limburger over het verminderen van het aantal oranje brievenbussen van PostNL.

“Er wordt steeds minder post verstuurd en bijna alles in Nederland wordt zakelijker benaderd”, stelt Joan Raaijmakers van KBO Limburg. Volgens haar zijn senioren flexibeler dan menigeen denkt. Daarbij helpt het dat mensen bij nogal wat supermarkten post kunnen afgeven. “En senioren zijn ook bereid elkaar te helpen. Dat gebeurt binnen onze KBO-afdelingen, maar ook door mensen in de buurt.”

Psychologische effect

Vanuit de Dorpsraad Buggenum wordt in de Limburger opgemerkt dat  het verdwijnen van de bushalte een stuk zwaarder weegt dan pakweg het verwijderen van een oranje brievenbus. We hebben eerder de mensen gevraagd wat zij het belangrijkste vonden wat betreft voorzieningen. Een gemeenschapshuis, een basisschool en een busverbinding scoorden daarbij het hoogst.”

Reactie vanuit Dorpsoverleg Neeritter in de Limburger: “Het verdwijnen van brievenbussen heeft vooral een psychologisch effect. Het staat voor de afkalving van voorzieningen.”