Bij Ruisend Veld meteen bovenaan de lijst

Op zoek naar een sociale huurwoning? Dan weet je eigenlijk wel zeker dat je achteraan moet sluiten in een lange, lange wachtrij. Hoe anders is dat voor een woningcomplex in Apeldoorn, meldt dagblad de Stentor.

Het gaat dan ook niet om een ‘gewoon’ appartementencomplex. Het gaat om Ruisend Veld, een woongemeenschap van senioren. Een complex van in totaal 34 woningen met een mix van koopwoningen, vrije sector huur en sociale huur. Twintig jaar staat het complex nu in de wijk Osseveld en voor het eerst is er voor de appartementen die vallen onder de sociale huur géén wachtlijst, weet een bewoonster van het eerste uur volgens de Stentor.

Drempel?

Ook de penningmeester is volgens verbaasd over de ‘lege’ wachtlijst. Waarom dat specifiek nu het geval is, weten we niet. Misschien voelen mensen een dergelijke woonvorm toch als een drempel, hoewel je toch wel degelijk je privacy behoudt.”

Zelf voordragen

Mocht er niemand op de wachtlijst staan, dan wijst de Woonmensen nieuwe bewoners aan. Maar het liefst dragen de bewoners zelf potentiële kandidaten voor, “We zijn niet voor niets een woonvorm van senioren.”

Leeftijdsgrens

Om de toekomst van onze woongemeenschap veilig te stellen én levendig te houden voor huidige en toekomstige bewoners, is er een leeftijdsgrens voor nieuwkomers, die is vastgesteld van 50 tot maximaal 70 jaar.” Gehoopt wordt op verjonging, momenteel is de jongste bewoner 69 jaar, de oudste 95 jaar.

Soms lang wachten

Overigens kan het zomaar jaren duren voor je een plekje vindt in Ruisend Veld. Want pas bij een overlijden of wanneer bewoners naar een verzorgingshuis moeten, komt er een woning vrij.