Uitzendkracht steelt personalia oudere klanten

Als uitzendkracht van een telecombedrijf stal Terence A. (21) persoonsgegevens van klanten, meldt Het Parool, allemaal ouderen. Hij verkocht de gegevens van tientallen slachtoffers aan oplichters. Die beroofden hen van duizenden euro’s en waardevolle spullen. Justitie eist 3 jaar cel waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

De licht verstandelijk beperkte Terence A. uit Amsterdam-Zuidoost zegt drie keer 200 euro te hebben gekregen voor de uitgebreide lijsten persoonsgegevens van klanten die hij via chatprogramma Telegram verkocht, maar de schade die de uiteindelijke slachtoffers leden, is enorm.

Waardevol

De achttien gedupeerden die in zijn strafzaak zijn betrokken, allemaal geboren in de jaren dertig en veertig, werden volgens Het Parool behalve van in totaal tienduizenden euro’s, bankpassen en inlogcodes ook beroofd van waardevolle spullen zoals sieraden met een grote emotionele waarde.

Koelbloedig

Slachtoffers, van wie er donderdag verscheidene achter in de rechtszaal zaten, vertelden de rechtbank hoe zwaar zij zijn getroffen door wat de officier van justitie kenschetste als ‘koelbloedige, professionele en soms ook stuitende en doortrapte’ oplichting.

Foute boel

Zelf zei Terence A. dat hij nooit had beseft wat met de door hem verkochte personalia van oudere klanten zou gebeuren. Hij voelde aan ‘dat het foute boel was’, maar zegt niet te hebben voorzien wat voor ellende de slachtoffers zou worden aangedaan, aldus Het Parool.