Senioren Journaal van dinsdag 16 juli

Wat heb ik eraan om de hele dag thuis te zitten?

‘Tja, wat is er zo leuk aan schoonmaken?’ Je ziet het opknappen, je bent lekker onder de mensen. Een 79-jarige over zijn werk via een ‘topuitzendbureau’ voor senioren. Af en toe koffie drinken met de directeur.

Klassiek concert vooral 65+

Sinds 2000 zijn 65-plussers steeds sterker oververtegenwoordigd bij klassieke concerten. ‘De uitdaging voor de sector is het binden van de ‘nieuwe vijftigers’.

Velen weten niets van pensioenstelsel

Meer dan de helft van de Nederlanders weet weinig tot niets over het nieuwe pensioenstelsel. ‘Interesse voor pensioen komt vaak pas bij je eerste leesbril.’ Dit is het moment om daar wat aan te veranderen, bepleit het Nibud.

Baas weert oudere werknemer

Wie werk zoekt en boven de 55 is merkt het verschil. Bedrijven zijn weer huiverig om ouderen in dienst te nemen nu het economisch minder gaat. Ook zzp’ers ‘van zekere leeftijd’ melden dat het lastiger is om een opdracht binnen te halen.

Praten mét ouderen, niet praten óver ouderen

Zorgzame wijken en buurten, zodat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. De voorzitter van de seniorenraad Stichtse Vecht legt in een audio uit waarom we met ouderen moeten praten en niet over ouderen.

Kankerpatiënt blijft nu vaker leven

Wie tegenwoordig de diagnose kanker krijgt, heeft aanzienlijk meer kans dat te overleven dan twintig jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Integraal Kankercentrum Nederland.

Tracker was uitgevallen

De twee oudere vrouwen uit Geldrop die vrijdagavond vermist raakten en pas diep in de nacht werden teruggevonden in een bos hadden een tracker bij zich, maar die deed het niet. Dat laat de zorginstelling weten.

Praat mee over ouderen en grote woningen

Columniste Marianne Zwagerman zegt: ‘Oude mensen die grote huizen bezet houden zijn tegenwoordig een enorm maatschappelijk probleem.’ De Telegraaf vraagt: Wat vind jij? Zouden ouderen geen grote woningen bezet moeten houden?