Deurne als zorgzame samenleving

In Deurne onderzoeken KBO Deurne, Zorgboog Extra en de ledenraad van Rabobank Peelland uit hoe een woonzorgwijk als zorgzame samenleving eruit zou kunnen zien, meldt het Eindhovens Dagblad.

In januari kregen de drie organisaties goedkeuring vanuit de gemeenteraad om het initiatief voort te zetten. Hierbij is hen 75.000 euro gemeenschapsgeld toegezegd om de visie uit te werken. “We zijn er al achter dat dat niet voldoende is, maar de ledenraad van de Rabobank is bereid er 40.000 euro extra in te stoppen”, zegt Jos van den Berkmortel namens de drie organisaties in het Eindhovens Dagblad.  “We hebben nu sociaal planoloog Hilke Huysinga en bouwadviesbureau Salix uit Deurne die ons verder kunnen helpen bij het realiseren van de plannen.

Eind dit jaar concept

Hoe die woonplek waar mensen naar elkaar omkijken er precies uit moet komen zien, dat moet in 2025 vaststaan. “Eind dit jaar willen we de eerste conceptvisie hebben die in januari definitief wordt.” Van den Berkmortel heeft er alle vertrouwen in dat die deadline gehaald wordt. Na de vakantie starten ze met het luisteren naar de inbreng van mensen die erover willen meepraten.

Zien hoe dit uitpakt

Het streven is volgens het Eindhovens Dagblad dat uiteindelijk heel Deurne een zorgzame samenleving wordt, waarbij jong en oud, hulpbehoevend en niet-hulpbehoevend, door elkaar leven en naar elkaar omkijken. “Het zou mooi zijn als het zich nog verder uitstrekt, maar daarvoor is het belangrijk dat we hier zien hoe dit uitpakt.”