FNV puntensysteem voor vroegpensioen

De FNV probeert via de cao’s afspraken te maken over zwaar werk. Daarbij zet de bond in op een puntensysteem, dat bepaalt wie er wel en wie er niet voor zijn pensioen mag stoppen met werken. De vakbond hoopt op deze manier de zorgen in het bedrijfsleven weg te nemen, zegt de FNV-cao-coördinator in de Telegraaf.

In de Rotterdamse haven is twee jaar geleden al een puntensysteem voor het vroegpensioen ingevoerd. Daarbij kijken partijen samen welke functies zwaar zijn op basis van de inhoud van het werk, de roosters en het aantal dienstjaren dat iemand heeft. April jl. is ook in de cao van de NS een puntensysteem afgesproken.

Geen terugkeer VUT

In de Rotterdamse haven wordt gekeken of iemand lichamelijk zwaar werk doet, wel of geen volcontinudiensten draait en hoeveel jaar iemand dat al doet. Een score op al die punten bepaalt òf en wannéér iemand eerder kan stoppen met werken. Het systeem werd volgens de Telegraaf bedacht door FNV-bestuurder Niek Stam, een doorgewinterde vakbondsman in de Rotterdamse haven. Zelf liep Stam er – zowel binnen FNV als daarbuiten – jarenlang mee te leuren. “VNO-NCW zag het niet zitten en het ministerie durfde de confrontatie met de werkgevers niet aan”, zegt hij. “Iedereen is bang voor een terugkeer van de VUT. Maar dat is onterecht.” Telegraaf, 25-6-2024