Motie seniorenwoningen, iedereen vóór

De gemeenteraad van Bergen op Zoom vraagt met een motie nadrukkelijk om meer en betere huisvesting voor senioren, meldt dagblad BN De Stem.

“Nu zijn er veel ouderen die vereenzamen, die zelf de zorg niet aankunnen en er zijn mantelzorgers die overbelast zijn. Betere ouderenhuisvesting, waar meer onderling sociaal contact is, kan dat probleem verhelpen”, stelt de VVD. “Bovendien brengt het de doorstroming op gang. Als ouderen verhuizen naar andere woonruimte komen er woningen vrij voor bijvoorbeeld gezinnen.”

Het liefst ziet de politiek de woningen gebouwd bij bestaande voorzieningen als winkels en buurthuizen en ook in de buurt van bijvoorbeeld bus of trein. De oppositie steunde de motie. “Hier kun je niet tegen zijn” , aldus Bergs Collectief. “Het is wel een open deur”, concludeerde BSD. “Alsof het college en de organisatie hier niet van op de hoogte zijn.” De wethouder liet volgens BN De Stem liet weten dat de bouw van ouderenwoningen is opgenomen in de bouwprojecten die op stapel staan.