Wij kennen onze verzekerden

“Voorheen had iedere aanbieder van wijkverpleging ’s nachts iemand paraat om zo nodig acute zorg te verlenen. Maar het kost ontzettend veel geld om iemand beschikbaar te houden voor één patiënt die misschien niet komt. Nu zijn er nog maar twee vaste zorgaanbieders die de acute nachtzorg leveren.”

Bestuursvoorzitter Ton van Houten van Zorg en Zekerheid noemt dat in de Telegraaf als een van de voorbeelden van het belang  van hechte banden in de regio in een artikel waarin wordt beschreven hoe kleinere zorgverzekeraars stand houden en goed geworteld zijn in hun regio. “In het begin ging iedereen in de gordijnen, want ‘dan gaan we omzet mislopen’, maar uiteindelijk is iedereen er blij mee. Het scheelt niet alleen kosten, maar ook gedoe. Zo weet een ziekenhuis of huisarts precies waar hij met een patiënt naar toe moet als die in de nacht wijkverpleging nodig heeft”, schetst Van Houten in de Telegraaf. “Dit soort afspraken kosten veel tijd. Het scheelt als er al een stevige basis is.”

Eerder zien wat er nodig is

Directielid Petra Teunis van Nederlands kleinste zorgverzekeraar Salland (‘Wij kennen onze verzekerden’) zegt in de Telegraaf: “Doordat wij zo verankerd zijn in de regio zien wij eerder wat er nodig is. En daar kunnen we snel op inspelen omdat we hier korte lijnen hebben. Ik ken alle wethouders en zorgdirecteuren. Dat is een verschil met grote verzekeraars, die veel meer op afstand staan.”